lördag 12 oktober 2019

Fotbollsföreläsning 17.11 i Vasa


Fotbollsfabriken Finlands föreläsningsdag 17.11


Total föreläsningstid är 6h 30min i planeringen men något kortare i verkligheten.

Kl.8.30-9.15 ”Hur ditt barn har störst chans att bli fotbollsproffs”. Pese visar vad forskning om gener har kommit fram till. Hur fungerar gener ihop med idrott och 10 000h teorin?

Kl.9.15-9.45 ”Även på en liten ort”. Toffe Sparv berättar om hur Norrvallas 87-födda gick från ett vanligt gäng pojkar till ett lag som vann i princip allt och fick med fyra spelare i juniorlandslaget! Han var huvudtränare i laget och det här är första gången han föreläser om hur det gick till.

Kl.10.00-11.00 ”Pedagogik och nyfikenhet skapar mer och mer succé”. Hur får man igenom de rätta budskapen från en papperslapp till fotbollsplan - från tanke till slutprodukt? Pese berättar även om hur han studerat fotboll och gör det vecka efter vecka.

Kl.11.00-11.50 ”Vägen till ligaspelare i fotboll och vardagen som professionell idrottare” Jesper Engström intervjuas och efteråt finns det tid för frågor.

Kl.12.00-12.30. Lunch i hotellrestaurangen! Lunchen ingår i kurspriset!

Kl.12.30-13.30 ”Fotbollskondition - de bästa sätten att bli redo för 93 minuter”. Pese berättar om hur Verheijens teorier fungerar i stora drag och visar er det viktigaste som ni skall ta vara på. Myter krossas och en del av era träningssätt lär ändras! Chans ges även till vidare självstudier inom ämnet. Tips på uppvärmning, nedvarvning, det vardagliga livet som fotbollsspelare med sömn och kost tas också upp. Man sparar massor med tid och bidrar till en klart bättre kvalité hos spelarna då man använder beprövade metoder som bygger på forskning.

13.30-14.00 ”Rutiner i vardagen, våga göra saker annorlunda och få ett framgångsrikt liv”. Vad vill du med ditt liv? Vad är känslan bakom målet? Hur kan du lättast nå dina mål (som bygger på en känsla)? Pese ger exempel på rutiner i vardagen, detta tas upp på ett roligt sätt och kan förändra din vardag och ditt liv.

14.00-14.45 ”Fotbollsspelarnas hjärna – medvetet och omedvetet beteende”. Pese utgår från Verheijens tankar om fotbollshjärnan och ger er tips och förklaringar. Hur får vi spelarna att tänka rätt tankar för att ta rätt beslut och klara taktiken så att laget blir så framgångsrikt som möjligt? Detta varvas med en del tankar från idrottspsykologins värld.

14.45-16.00 ”Mental träning för fotbollsspelare och fotbollstränare” Christoph Treier ger oss en föreläsning som avslutar dagen. Han höjer ribban och kan ge sin syn på de teorier som nämndes i föregående programpunkt.

16.00 SLUT, det går att lämna en liten stund på eftersnack och mingel om man vill.


* Anmäl er till peter_siegfrids@hotmail.com (ni får svar samma dag) eller hör av er till 0505611987.

* Mer info om föreläsningsdagen kommer att komma på www.fotbollsfabriken.fi och även i Fotbollsfabriken Finlands podcast som hittas på Spotify, Apple Podcaster och Podbean.

* Kurspris 55 euro. Man får räkning på mejl i samband med anmälan. Om föreningen betalar måste man ge föreningens faktureringsuppgifter.

* Samling kl.8.20 vid hotellets reception. Evenemanget hålls i en stor sal i källarvåningen. Adress: Hovrättsesplanaden 18, 65100 Vasa

* Meddela eventuella matallergier. Kaffe och vatten finns på plats.

* Parkering på gatan är gratis i Vasa på söndagar på många ställen.

* Ta med anteckningsmaterial och kom laddad för att ta in så mycket som möjligt av allt.

* Video- och ljudinspelning är inte tillåtet.

* Powerpoint om gener och kost plus en del annat material delas ut.

* Erbjudanden från samarbetspartners delas ut åt alla deltagare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar