torsdag 9 april 2020

Fotbollsfabriken Finlands podcast avsnitt 34

Det finns alltid mycket att nämna i podcaster och allt man vill säga kommer man inte på exakt då man vill. Gällande delen om Pekka kan jag ännu nämna att hans son Peter lagt ner mycket tid på att träna lag och det är fint. Barnbarnen Tobbe och Fredde har imponerat i divisioner strax under proffsnivå i flera år. Tobbe med bra spel och även fina frisparkar, berättade åt mig en gång om hur de tog det lugnare då han spelade i Sverige innan de startade ett anfall. Att det blev en rytm där alla lugnade ner sig och bollen rullades i backlinjen en stund innan det blev full fart. Fredde som jag spelat med i div.3 då han var kanske 19 år gjorde 12 mål den säsongen och hans vänsterfot har varit av hög klass på den nivån. Sen har hans knä krånglat lite och begränsat honom på senare år. Vissa har problem med hans personlighet men det säger mer om dem än om honom. Han är riktigt trevlig och på plan behöver man ha attityd och varför inte utanför plan ibland också. Att klara av alla sorters människor är något man behöver inom fotboll men solklart dåliga personer behöver man inte ta in i sitt lag, men här fanns inget exempel på det.

Nåja, Pekka kan jag ännu tillägga att berättade åt mig om då han fick vara på fina konferenser i mellaneuropa där Alex Ferguson kunde delta och han var så glad över att han råkade ha födelsedag och fick något på en middag på kvällen i samband med en sådan där konferens. Jag minns dock inte vad han fick, kanske en vas eller något. I gott sällskap var han där åtminstone och till Vasa tog han in mycket kunskap från sin tid i Sverige där han spelade i Allsvenskan. Han hade kontakter kvar i Sverige som om jag förstått det rätt på tränarutbildare, gjorde att Vasa rätt tidigt fick ta del av zonförsvar och liknande som Hodgson förde in i Sverige. Många har Pekka att tacka för mycket och ser vi 15 år bakåt så fanns det inte många som kunde hjälpa spelare framåt på ett bra sätt. Pekka har varit en förebild med sin personlighet och har påverkat även mig som tränare. Jag har vissa saker på hårddisk ännu som han lärt ut på kurser för kanske 10 år sedan. Tack för allt!



I avsnitt 34 diskuteras det skillander i världsrekord mellan kvinnor och män. Pese berättar om utgående från en ny undersökning hur kyla eller värme efter träning påverkar kroppen. Trevliga och duktiga tränaren Pekka Utriainen har gått bort och hyllas av Manq och även av Pese. Därtill talas det om minnen från gamla matcher och Manq får några frågor om gamla anfallspar. Fotbollsskolor och läger nämns också i det här avsnittet. Besök www.fotbollsfabriken.fi dagligen och följ fotbollsfabriken_fin på instagram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar