torsdag 10 september 2020

Att falla ur en serie

Har varit med om att falla ur div.3 och div.4 nu under mina 15 år som tränare. På juniorsidan har jag varit med om att falla ur regionserien en gång, men såg då snabbt till att slå det bästa laget i div.1 i en enkel serie och sedan var det en enkel promenad tillbaka till regionserien. 

Igår spelades som oftast en div.4 match som börjar med ganska jämnt spel. Vårt lag släppte in ett relativt enkelt mål p.g.a. dålig markering i straffområdet. Att ligga under 0-1 i halvtid när man måste vinna är inget bra utgångsläge. Massor av missade chanser och stor risk att vi inte lyckas göra mål som vanligt gjorde att vi gick ner på trebackslinje. Bära eller brista. Vi fick ett bra tryck i början av andra halvlek men det tog inte länge innan de kontrade in 0-2. Vi fick 1-2 men närmare än så kom vi inte och matchen slutade 1-4 efter några byten.

Grejen med allt detta är att man får vad man förtjänar nio gånger av tio. I vårt fall grundar sig det mesta på att spelare inte har deltagit i träningar ordentligt i januari-mars och inte heller från juni och framåt. Under covid-19 uppehållet från träning har de flesta spelarna inte följt programmet de skulle göra. Inte ens något ditåt. En del har inte tränat alls knappt och en del har styrketränat mycket. Sedan kommer man in på fotbollsplan och ska springa både mycket och länge. Lördag 19.9 spelas ännu en matchomgång som för de flesta är betydelselös i vår division.

Hur det var att falla ur med de andra lagen kanske jag berättar mer om en annan gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar