fredag 6 november 2020

Massageprojektet


Insiprerad av boken 5 AM Club testade jag på djumassage 90min två gånger i veckan. Det här ska man göra varje vecka enligt boken. Jag gjorde avtal med Body Fix Jens Knip och William Rönn på Amazing Family Gym. I en månad skulle jag med hjälp av dem få två djupmassagepass åt kroppen per vecka. De gjorde det här till rabatterat pris. Båda två var mycket kunniga och deras massage var minst lika bra som den jag har fått av andra massörer genom åren. De kan väldigt mycket om kroppen och har idrottsbakgrund båda två. Jens från karate där han har svart bälte och William från bl.a. styrketräning. De har förstått mycket av cirkulationens betydelse i kroppen och vet var, när och hur de ska ta i riktigt hårt och inte. Vissa massörer tror att det skall ta ont hela tiden, att det annars inte gör någon nytta. Men det är en felaktig uppfattning. Ytterlåren och till viss del nacken var de ställen där jag fick lida lite extra då de var så spända, men det är inget som stör mig. Genom att slappna av och andas är det enkelt att ta emot djupmassage och massörerna frågar ofta om det är passligt hårt.

Förebyggande syfte

Jag går till tandläkaren i förebyggande syfte utan att alltid ha problem och jag gör mycket annat i förebyggande syfte också. Att ta massage utan att vara skadad är vettigt, varför skall man alltid vänta på att få något fel innan man gör något? Tar man massage nu som då eller regelbundet så kanske man aldrig får problem? Tänk hur bra det är! Och detsamma gäller tänder och annat. För min del handlade det här projektet inte bara om att se vilka fysiska fördelar jag kunde få utan främst psykiska. Min kropp var ok när jag kom in i projektet och förstås bättre efter massagen. Det psykiska välbefinnandet höjdes på så vis att jag var lugnare efter att ha fått massage och jag kände att jag hade mer energi och tålamod i vardagen.

De som hela tiden säger "jag har inte tid" behöver prioritera om. Antingen tar man sig tid att sköta om sin kropp med träning, massage, avslappning och dylikt eller så får man ta sig tid att vara sjuk. Tveklöst bättre och billigare att vara frisk i slutändan och ha en bra vardag! Jag har inte haft någon ordentlig feber eller ordentlig sjukdom sedan 2013 då jag hade feber några dagar. Att förebygga med nämnda sätt plus bra kost (oftast) och sömn (i normala fall) har säkert en del med välmåendet att göra. Jag kan rekommendera dessa två massörer och boka gärna tid till dem via länkarna här under.

https://bodyfixjensknip.com

https://www.amazing-gym.com/massage


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar