måndag 9 november 2020

Polar flow och Polar V800 visar sömn. Tips mot domningar i hand och arm.Varje natt mäts sömn och djupsömn på olika sätt via olika modeller av Polars klockor. Använder V800 för tillfället för den var enda med bra tidtagning då jag skulle köpa en klocka senast. Att kunna ta tider på folk som löper eller gör annat är viktigt för mig. Oftast får klockan registrerat den sömn jag sover i ett sträck, blir jag väckt av min son eller av mig själv så registrerar den sällan mer sovtid samma natt om det inte sker under en längre tid som minst 2h. En månad tillbaka har jag sovit bra tre nätter. Enligt programmet Polar Flow är mitt medeltal ungefär 5h och jo, det har varit yrt med domningar i armen och handen bl.a. som har väckt mig. 

Har nu lärt mig att om händer och armar domnar bort ibland så är det bästa sättet att ha två kuddar ovanpå varandra. Kommer huvudet högre upp från axeln då man ligger på sidan så hjälper det. Funkade direkt! Sover man på rygg är det ingen skillnad förstås. Tacksam för tipset som fungerade. I värsta fall lider en människa av karpaltunnelsyndrom och då kan det behöva göras ett kirurgiskt ingrepp. Känner till två bekanta som gjort det ingreppet vid handleden. Åtminstone den ena fick inte 100% förbättring alls tyvärr.

Utan att gå in på själva passet desto mer kan man se hur mycket jag rört mig. Det blev en länk på 11km igår och tydligen bara 2km rörelse annars.

Om jag går och sover i god tid klarar jag mig bättre med mindre sömntimmar än annars. En av landets bästa fotbollsutbildare har sagt att sömntimmarna före tolv är viktigast. Om man testar börjar man nog tro mer och mer på det. I en viss ålder vill man gärna vara uppe länge på kvällarna. Numera har jag inget behov av det. Skolningar på webben på kvällarna och andra människors sena vanor då de ska hjälpa till med något praktiskt kan ibland leda till att jag behöver gå och sova senare. Men annars är det. kl.21.30 eller kl.22.00 som gäller för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar