torsdag 11 februari 2021

Fotbollsutbildning i världsklass - text och video


Hej bästa föreningsledare!


Halva mitt liv har jag sökt svar på de stora frågorna i fotboll och ifrågasatt mycket som gjorts. Efter att ha fått UEFA A-licens 2015 har jag på senare år sökt fler svar. Efter att ha studerat World Football Academys (”FC Evolution” numera) principer både på plats i klassrum och framförallt via dator har jag nu sammanställt en föreläsningsserie i världsklass på svenska! Det hela är uppbyggt i powerpoint med 183 slides och sex inbandade föreläsningar med total tid cirka 3h 30min. Otaliga timmar med full fokus har skapat detta.

 

Powerpointarna gjordes på så tydlig och bra svenska det går att få fram de här principerna på. Därtill behövde jag banda in föreläsningar för att förklara språket och förenkla principerna in i minsta detalj. Möte ordnas i Teams varje kväll efter att en föreläsning varit tillgänglig. Där kan frågor som uppstått redas ut. Frågor får mejlas under dagen och visst kan man även ställa dem under mötet men för att de säkert ska tas upp bör de mejlas innan kvällsmötet.

 

Föreläsningarna har setts och utvärderats av personer med bakgrund i finländska div.1 i form av spelare och tränare därifrån samt även av tränare som studerat på universitet samt även av nybörjare. Visst uppstod en del frågor och tankar men de kunde besvaras tydligt och säkert så att allt blev utrett snabbt. Alla i testgruppen ansåg att de fick ut mycket redan av den första videon. Materialet håller högsta nivån för förståelse av fotboll och det är förstås tack vare Raymond Verheijen i första hand, men även Bert van Lingen och andra som varit med och skapat material genom åren.

 

I dessa coronatider vill jag dela med mig online och bidra till att er klubb kan få ut den bästa kunskapen åt alla tränare och ledare! Dessutom blir det så gott som gratis för er. Priset är endast 240 euro+moms (utanför Finland 300 euro totalt). Där ingår hela föreningen, alla tränare och ledare!! (till räkning behövs kontaktuppgifter från föreningen, så skriv det då ni anmäler er till peter_siegfrids@hotmail.com)

 

I dessa tider är det svårt för föreningar att ge något åt tränarna men nu kan ni enkelt och billigt ge dem ett utbildningspaket som lägger grunden för fotbollsförståelse. Utbildningen passar utmärkt för både nybörjare och UEFA-Pro tränare. I den bästa av världar skulle den här infon ha funnits att tillgå redan för 30 år sedan och beaktats av alla tränare! Infon är ny och högst 10% har lärts ut tidigare i Norden av FCE.

 

På föreläsningsdagarna deltar även andra föreningar så ni är inte ensamma på Teams mötena. Om mötena blir för tungt belastade (mer än 300 personer) så får åtminstone föreningsledarna vara med på mötet och föra vidare svaren på frågorna åt övriga. Vid behov kan frågorna kompletteras med filmsvar. Varje föreläsning kommer att väcka sina frågor och åsikter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar