måndag 8 februari 2021

Morgonträning ska vara roligt

Ibland frågar folk om jag tränar skidning kl.5 på morgonen. Att skida kl.5 på morgonen är ingen njutning för mig om det är kolmörkt och det är det. Nästan all träning skall kunna kännas rolig helst. Så är det förstås inte alltid, men t.ex. skidning är en gren där jag vill uppleva naturen i fint dagsljus. Då är skidning som roligast även om endorfinkicken av träningen också är härlig. Skrinning skulle jag kunna tänka mig att göra tidigt på morgonen men då behövs belysning förstås. Så vad består de flesta morgonträningar av för mig just nu? Styrketräning med hantlar och egen kropp 2-3 dagar i veckan, morgonlänk eller snöplogning alla andra dagar i veckan. En dag i veckan nöjer jag mig med en lugn promenad som är väldigt kort. Sen skall allt fungera ihop med det övriga i livet så det finns minst en dag per månad då sömnen varit katastrof och jag får hoppa över hela mitt koncept. Då 5 am club fungerar är det fantatiskt, men jag kan normalt inte skippa extra sömn och satsa fullt på träning om sömnen varit katastrof.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar