torsdag 8 april 2021

Fotbollen igång

I april ska vi träna nio gånger med laget är det tänkt. Att träna ute känns tryggt i dessa tider och inga omklädningsrum används. Spel är viktigt med tanke på hur lite tid är tills serien börjar. Hurudant tempo man ska hålla på träningarna behöver utgå från spelarnas form. För mycket för snabbt kan leda till skador. Lag där jag tränar spelarna så gott som ensam brukar vara så gott som skadefria precis som jag själv. Min nästan enda skada har varit ett lilltåben som en spelare sparkade sönder bakifrån en gång. Det är nästan min enda skada och enda gången jag behövt vara på sidan längre en två seriematcher. En säsong tränade jag ett lag själv (alla moment) och skadorna var cirka noll i medeltal. Året därpå ville två andra med "utbildning" (inte inom fotboll) dra ett pass i veckan. Småningom hade vi uppemot 10 skadade samma säsong. Det här är mitt citat gällande detta: "Bästa sättet att förebygga skador är att vara i bra form".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar