lördag 28 augusti 2021

Ronaldos chanser att lyckas i Manchester United

Ronaldos lön i Manchester United blir 20-25 miljoner euro i året. Cirka 500.000 euro per vecka. Lika mycket pengar som hela övergången från Juventus. Vad innebär hans övergång?

* Man United får en spelare de knappt behöver och någon annan tappar speltid.

* Ronaldo är fortfarande en av de bästa i världen men han blir äldre. Om han över-överbelastas precis som Man United gjort tidigare med Sanchez, Van Persie, Zlatan och flera andra så kan det bli problem. Finns många andra klubbar som gjort liknande fel genom åren som t.ex. Arsenal men de har inte gjort det med de bästa anfallarna i världen. Den här punkten är det som kan bli katastrof för oss Ronaldofans!

* Han skall passas in i laget. I fotboll är man elva spelare och Ronaldo gör nog 12 mål och 5 assists även om det inte går bra. Affären gick väldigt fort och kom till mer för att förstöra för Man City än för att den skulle ha varit noggrant planerad. Det finns ingen plan för Ronaldo i Man United, de måste skapa en plan. Det kan också bli en mindre katastrof. Ole-Gunnar Solskjär har ett hårt jobb framför sig då det gäller att få spelarna att fungera ihop.

* Kalla regniga Manchester istället för Spanien och Italien är något nytt för kropp och sinne "igen".

* För övrigt är allt med Ronaldo positivt. Han är en lysande spelare som kommer till en klubb på uppgång som dock var nära att förlora mot Southampton för en vecka sedan då det blev 1-1, om man vill se det på det viset. Vill man se det på ett annat sätt så vann de stort i premiären med 5-1 mot Leeds. Man United är med i Champions League och där vill Ronaldo fortsätta att göra mål och kämpa mot rekord i målbörsen. Därför kan man anta att han matchas något mindre i Premier League.

Premier League blir bättre nu. Ingen Messi, ingen Haaland och
ingen Mbappe men däremot en Cristiano Ronaldo i bra skick!
Han lär debutera i Premier League mot Newcastle om två veckor.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar