onsdag 29 september 2021

Säsongen avslutad även för min del

Som spelande tränare har jag spelat nästan hela säsongen i år. En match behövde jag byta ut mig själv i eftersom en eller flera spelare började förstöra för laget med sitt dåliga humör. En annan match missade jag efter att ha fått barn och en tredje match stod jag i mål. En fjärde hade jag varit förkyld eller något ditåt, kanske orsakat av vaccindos två.

För övrigt blev det fulla minuter på mittenmittfältet. I div.6 spelade jag två matcher och i bolagsserien två matcher också. Orsaken till att jag spelat så mycket är först och främst samma som de senaste två åren. Övriga spelare som kunde spela på samma plats är skadade, frånvarande eller har inte tränat på ett par veckor. Det vore helt ok att coacha div.4 från sidan men det kan jag inte göra på bekostnad av resultat.

Säsongen har överlag varit rolig. På försäsongen fick man ofta spela endast 3vs3 på träning p.g.a. corona och det är synd. Det som var ännu mer synd var att en del spelare inte ville förstå att vi tränade i fyra grupper med cirka 5-6 stycken per grupp eftersom coronareglerna sade så. Lag som tränade före oss fuskade och tränade 8vs8 och dylikt. Det var dumt gjort både med tanke på sjukdomen men även med tanke på reglerna som kunde ha förbjudit dem att träna cirka två veckor framåt. Hur noggrant man än förklarar saker och ting så vill inte alla förstå fakta och gillar däremot att klaga både då det skett och senare under säsongen. Var och en har sina personliga problem.

Jag har aldrig brytt mig om folks åsikter som är baserade på något annat än fakta. Däremot blir skitsnack ett problem i det skede många börjar ha en felaktig och dålig bild av personer. Då behöver det rättas till. Folk som skapar problem för andra med flit kunde jag lätt bli arg på, jag utgår däremot från att "om de visste bättre skulle de göra bättre" och jag förlåter dem. Inte för att de vill bli förlåtna men för att det är enklaste sättet för mig att hantera läget. På lägre nivå finns säkert många problem som inte finns på högre nivå. Ingen gillar att sitta på bänken men på högre nivå är spelarna ändå mer professionella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar