tisdag 25 juli 2023

Fotbollsskolan avslutad för denna gång

Cirka 23h fotboll blev det för 16 ivriga juniorer denna sommar. Alla var förstås inte med riktigt alltid men det fanns sådär många timmar att delta. Sommaren var varm i juni och det var tungt att orka med varje timme för vissa juniorer. I juli har det varit svalt som t.ex. idag då man knappt kunde ha shorts och t-shirt som coach. Det finns massor av andra saker som spelare kan delta i också under sommaren. Då det gäller fotboll så kan jag lära dem att spela. Ser ibland förbättringar på bara fem minuter då målvakter och utespelare rättat till ett felaktigt sätt att tänka eller spela. Fotboll på plan är fantastiskt då alla vill utvecklas. De ser, hör och upplever allt som sker så det är lätt att få in förståelsen i deras minne så att det fastnar. Ju mer de är med desto mer upprepning sker och desto mer klart blir det för dem hur fotboll ska spelas.

Jag har gett mitt allt på varje träning och ger mig själv 9/10 i betyg. För en tia skulle jag behöva planera ännu mer, analysera ännu mer, sova bättre och sköta min kost ännu bättre. Som småbarnsförälder duger det med 9/10 ibland också. Den bästa tränaren jag sett på en plan i år förutom Nicklas Käcko så får nog lägre vitsord än 9/10 kan jag tillägga. Spelarnas betyg blir också 9/10. Skulle de vara inne i en ännu mer proffsig föreningsvardag annars så skulle de kunna slipa på de sista detaljerna i sitt beteende och tänkande. De går alla i lågstadiet ännu och det vore konstigt om de kunde allt. De spelar inte i Brommapojkarna till vardags precis. Till alla som är ledsna över att fotbollsskolan tog slut för denna gång säger jag:

Det här är inte slutet det här är bara början.


I juni var det varmt -nästan för varmt för fotboll. Juli ha varit svalt i år med en hel del regn. Bra fotbollsväder kan man säga. Nästa chans för juniorer att vara med på våra läger kommer förstahelgen i november då det är läger med övernattning vid Norrvalla fredag till lördag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar