onsdag 5 juli 2023

Näst sista dagen med fotbollsskola

Idag tränar vi sista gången i min hemby med fotbollsskolan. Sedan blir det 20 dagar paus innan vi kör en avslutningsdag i några timmar. Då blir det bl.a. Soccerwave träning på schemat. Som jag kommenterat många gånger har det varit en utmärkt grupp att träna. Igår var jag och min kollega med och spelade på ett lag mot ett annat lag som var riktigt starkt sett till juniornivå. Vi hade stora problem och låg under 1-4 fast vi spelade på fullt typ. Vi lyckades ändå vända matchen till 6-5 till slut efter en stor ansträngning av undertecknad. Fem mål av mig och ett självmål bestod våra mål av. 

Att anfalla och skjuta är förstås en lite orättvis process då man spelar mot barn. De kan inte ta bollen av en så enkelt men då de samarbetar finns det ibland ingen väg fram och därför tvingas man till passningar ofta. Två av våra anfallare fick massor av chanser men bollen gick aldrig in. Avslut på hörna, ett par skott, en bicicleta och ett som annat hann jag bjuda på i form av fem mål innan matchen tog slut med ett självmål. Med 10min kvar av träningen övade vi på glidtacklingar. Rätt teknik för att glidtackla kände ingen till. Sen är det sällan någon använder exakt rätt teknik för att glidtackla. Kanske är det tekniskt korrekta sättet enligt fotbollsteorin inte alltid det bästa? Plan var lite våt så det gick att glida men med mer regn går det ännu bättre en annan dag.

Jag hade inte spelat för fullt en enda gång med juniorerna i sommar och det kan ändå vara bra att göra det tänkte jag. De fick visa hur snabba de var att använda två beröringar och ta vettiga första beröringar, för annars var det stor risk att jag skulle ta bollen av dem som central mittfältare. De gjorde sitt jobb utmärkt överlag. De förstår hur man spelar mot ett lag som har en överlägsen spelare på en viss position. De kunde inte anfalla centralt alls och det förstod alla. Tempot eller åtminstone viljan var högre än någonsin i denna lite roliga match också. Ibland ska man gå in och inspirera spelarna i spelet själv också. Men det fungerar inte på alla nivåer. Ska bli kul att se några juniormatcher de kommande veckorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar