måndag 26 februari 2024

FC Korsholm har upphört som klubb

Jag Peter Siegfrids står nu utan kontrakt inför säsongen 2024!

Jag har alltid varit lojal mot alla lag jag varit med i. Jag kom till FC Korsholm i juni 2019 och klubbens verksamhet avslutas nu helt p.g.a. ekonomiska svårigheter. Jag var kvar och kämpade till slutet trots att nästan hälften av våra spelare från ifjol bytt klubb. Uppemot 90% hade slutat kämpa för klubben. Jag gjorde vad jag kunde ända till slutet. Jobbade gratis i 3mån och körde nya spelare i min bil ibland. 

Nu är det över. Klubben spelade i serier från div.1-4 och fanns från 1998-2023 och jag var med i tre omgångar. I div.2, senare i div.3 och till sist i div.4. Kanske cirka sju år mellan alla mina omgångar i klubben. Det är en speciell klubb som har haft et speciellt rykte ibland, men i det stora hela har klubben gjort mycket nytta för många spelare! På senare år har klubben gjort enormt mycket inom integration. Det har varit fem lärorika säsonger, där vi fått lösa problem av alla dess slag. I nästa podcast ska jag ta upp några historier från FC Korsholms historia. Det finns många roliga historier om människor och matcher att ta upp men även historier om vem som jobbat för eller emot en sådan här klubbs existens.


Har varit kul att vara spelande tränare.  Alla kan inte gilla en, vill man att alla ska gilla en så ska man sälja glass. I de matcher där jag har kunnat tillföra något har jag startat. Mot de snabbaste lagen har jag inte startat i normala fall. Många tror att man är för gammal då man närmar sig 40 år men åtminstone i en match per år har jag till och med varit viktigaste spelaren på plan.

Både spelarna och jag har rett ut konflikter och problem de senast åren och allt vi jobbat med ledde till att det varit mindre konflikter och problem år för år. Sista säsongen hände väldigt lite extra incidenter. Både spelarna och ledarna har de senaste åren gjort otroligt mycket för integration i både Korsholm och Vasa. En sådan här klubb borde ha fått mycket mer stöd än den fick utifrån.
Sista åren har ungefär 90% av spelarna haft utländsk bakgrund. Att få in fler finländska spelare var ett mål de sista åren men det är svårt att hitta lediga div.4 spelare speciellt efter coronaåren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar