lördag 20 september 2014

Arsenals och Manchester Uniteds formationer

Idag spelas det matcher i Premier League igen. Jag kommer att se Aston Villa-Arsenal. Aston Villa ligger andra i ligan med 10 poäng på fyra omgångar. Arsenal brottas med frågan var Özil skall spela. Han har haft problem på kanten men Wenger har inte låtit honom spela som släpande anfallare då Wilshere och Ramsey anfaller mer än de försvarar. Problemet blir då att Arteta eller Flamini behöver försvara framför backlinjen och därför har Arsenal spelat 4-1-4-1. Szscesny, Gibbs-Mertesacker-Koscielny-Chambers, Flamini, Özil-Ramsey-Wilshere- Sanchez, Welbeck lär det bli som startar idag. Arsenal kunde också tänkas spela med en diamant på mittfältet för att få Özil i den roll han gillar, alltså direkt under anfallaren. Wenger vill nog hålla kvar sitt kantspel så få se vad som sker. Jag tycker att Özil kunde vara på bänken under första halvleken idag. Mot manchester City spelade laget bra men Özil glänste inte alls. Mot Dortmund såg han inte alls ut att trivas på kanten. För övrigt behöver Liverpool slå West Ham idag och visa att man är med och strider om topplatserna redan nu.

Toppmöte imorgon

Manchester City tar emot Chelsea imorgon på Etihad Stadium. Svårt att räkna ut hur den matchen ska gå. Chelsea får äntligen hårt motstånd. Får Diego Costa några chanser? Klarar Fabregas och Hazard av att skapa chanser? Skall Yaya Toure vakna nu?

Leicester tar emot Manchester United

Manu har bytt uppställning till...ja vaddå? Alla experter analyserar just nu vad van Gaal har gjort med Manus uppställning förra helgen. Det enklaste sättet att beskriva uppställningen är 4-4-2 med en diamant på mittfältet. Det som hände när Manu skulle spela upp bollen förra helgen var ofta att suveräne Blind gick ner mellan mittbackarna och uppställningen blev 3-2-3-2 där yttrarna Herrera och Di Maria bildade en trea med Mata. Bakom fanns ytterbackarna (Shaw och Rafael) som kunde gå ihop lite eller bara dra ut mot kanterna. Bakom ytterbackarna fanns trion Rojo-Blind-Jones. Van Persie och Rooney spelade på topp.

I försvarsspelet tog Rooney och van Persie hand om varsin kant medan Mata steg upp i mitten. Bakom de tre som pressade fanns i princip en 2-3-2 uppställning eller 3-4 om man vill kalla den så, allt berodde på hur Blind rörde sig och det var ofta framåt i presspelet. Med hög press fick QPR och Rio Ferdinad problem. Manu lär slå pigga nykomlingen Leicester imorgon. Rooney kan då tänkas ta Matas plats om Falcao skall få starta med van Persie. Viktigt oberoende av taktik är att man har bra spelare som fungerar på bästa sätt. In med de 11 bästa så ökar chanserna att vinna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar