lördag 27 september 2014

Derbydags i England

I Liverpool är det derby på Anfield Road mellan Liverpool i rött och Everton i blått. Liverpool har inte alls imponerat denna säsong och Brendan Rodgers blir snart ifrågasatt som tränare. Liverpool har köpt spelare för 130 miljoner efter att Suarez såldes för 95 miljoner. Hittills är Suarez saknad och de nya spelarna har inte hållit toppklass. Det som talar för Liverpool är hemmaplan, Sturridge, Sterling och att försvaret kan överraska och göra en bra match. Försvaret har tyvärr inte varit bra på ett år. Everton är ett jämnt lag som både kan överraska topplag och spela uselt mot sämre lag. Idag måste Lukaku leverera för att Everton skall vinna.

Liverpool spelar numera 4-3-2-1 och Gerrard har varit i en defensiv roll och misslyckats en del där. Om detta är exakta uppställningen ikväll vet jag inte men något ditåt kanske. Mignolet, Lovren-Moreno-Skrtel-Manquillo, Henderson-Gerrard-Sterling, Lallana, Balotelli-Sturridge Everton 4-2-3-1: Howard, Baines-Jagielka-Coleman-Stones, McGeady-Mirallas, Naismith-McCarthy-Barry, Lukaku.

Arsenal bör vinna derbyt

I norra London gästar Tottenham Arsenal på Emirates stadium kl.19.30 ikväll. Arsenal är favoriter att vinna och har laget i tillräckligt bra skick för att vinna. Vi får se om Adebayor och hans lag kan hota hemmalaget ikväll. Väntade elvor följer. Arsenal 4-2-3-1: Szczesny, Gibbs-Mertessacker-Koscielny-Chambers, Arteta-Ramsey, Sanchez-Özil-Cazorla, Welbeck och Tottenhams som jag inte vet hur de ställer upp exakt: Lloris, Rose-Kaboul, Vethongen, Dier, Lamela, Dembele, Chadli, Eriksen, Capoue, Adebayor. Kan bli 4-2-3-1 för Tottenham också eftersom Adebayor klarar av att spela ensam i anfallet.

Sista matchen

Idag avslutas finska division 3. En rapport om divisionen kommer så småningom upp på sidan. Vi skall även se på andra divisioner och fundera på det kommande kvalet till division 1.

Imorgon visar jag upp fotbollsväggen Soccerwave kl.15-17 i Jungsund på plan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar