söndag 28 september 2014

Gårdagens Premier League

Efter att ha sett ungefär 2/3 delar av Londonderbyt kan jag konstatera att Arsenal borde ha tagit tre poäng. Arsenal hade över 70% bollinnehav mot Tottenham som sällan kom över sin första tredjedel med boll. Heta chanser fans det en del av men bollen ska gå i mål också. Tottenham tog ledningen efter att Flamini drällde med bollen. Oxlade-Chamberlain kvitterade med ett hårt skott från närhåll. Arsenal har nu skador på Ramsey, Arteta och Wilshere. Skadeläget i Arsenal behandlades i några inlägg här redan. Jag tror inte att deras fysträning och rörelseträning är på rätt nivå. De har en ny fystränare i år med ett förflutet i de tyskalandslagen, men han har väl inte hunnit få ordning på läget än. Faktum är att Arsenal har överlägset mest skador i ligan. Spelarna i Arsenal har genom åren varit mer tekniska än fysiska vilket kanske påverkar en aning.

Everton kom ikapp

Även Liverpoolderbyt slutade 1-1. Gerrard gjorde mål på en fin frispark som Balotelli fixade fram. Everton kvitterade med ett ännu finare mål. Skottet av Jagielka borrade sig in i krysset. Spelmässigt var väl Liverpool en aning bättre. Balotelli sköt i ribban från några meter på ett hårt inlägg och det har inte riktigt "lossnat" för honom än. Blir intressant att följa Liverpool den närmaste tiden, skall nyförvärven komma igång eller har Rodgers 130 miljoner spenderats på ett dumt sätt?

United vann med kniven mot strupen

Van Gaal har haft press på sig att fixa poäng. Igår levererade Manchester Uniteds anfallare ordentligt i början av matchen. Rooney och Van Persie gjorde målen och många trodde att det skulle bli en storseger mot West Ham. Rooney sparkade omkull en spelare och fick rött kort. West Ham kom in i matchen lite mer men United vann med 2-1. United har skadeproblem i försvaret som inte är alltför starkt från tidigare, denna seger var ett steg framåt för hela klubben.

Man City vann trots problem

Manchester City hade en 2-0 ledning som kändes trygg. Hull ville dock vara med i matchen och istället för att ge upp kom de ikapp till 2-2 innan halvtid. Aguero som hade inlett målskyttet missade något bra läge, Yaya toure sköt stenhårt i stolpen och Man City såg bra ut. Dzeko satte sitt andra mål för dagen och Lampard gjorde 4-2 som blev slutresultatet. City har vissa problem defensivt men offensivt är de heta och suveräne David Silva gjorde två assists. För övrigt kan det nämnas att Southampton vann igen och parkerar på andra plats i tabellen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar