söndag 12 oktober 2014

Finland kryssade igårInleder med en video här ovanför då Besic springer ikapp Gareth Bale och gör en grym brytning. Absolut högsta klass på den brytningen...

Finland gjorde en riktigt bra match igår. Om man tänker på att Grekland gick vidare från sin grupp i VM var Finland inte favorit alls trots hemmaplan. Det vi fick se var ett Finland som spelade med stort självförtroende och höll bollen extremt bra inom laget. Spelarna var modiga och grekerna backade hem mer än väntat.

Det blev svårt att komma till chanser då grekerna låg ganska lågt oftast. Några fina bollar fick man igenom ändå. Grekland gjorde 0-1 då en spelare fick ganska mycket tid och placerade in bollen i bortre hörnet från cirka 17 meter. Jag tyckte att Finland försvarade helt bra, skottet var oväntat och välplacerat bakom en annars duktig Mäenpää. I andra halvlek lyckades Jarkko Hurme kvittera på volley och 26 500 åskådare blev väldigt glada. Nåja, cirka 300 av åskådarna var greker så alla jublade väl inte precis. Stämningen på stadion var utmärkt och det var inte speciellt kallt fast matchen började så sent som kl.21.45 en lördagskväll i oktober.

Mittfältet är ryggraden

I uppställningen 4-3-2-1 finns många finska spelare som byter platser och håller balansen i spelet. Eremenko som låg lägre i andra halvlek slog fina passningar och var ett stort hot för grekerna. Han är extremt bra på att hålla i bollen och då han gör små rörelser med fötterna vet ingen vad han tänker göra. Sparv spelade mycket stabilt och såg till att Finland höll boll plus att han gjorde fina brytningar. Ring gjorde en riktigt bra match och visade att han är kvick och mångsidig. Backlinjen skötte defensiven bra och ytterbackarna steg väldigt högt. Riski och Pukki kunde ha skapat lite fler chanser. Pohjanpalo gjorde ett piggt inhopp och kom till situationer där det kunde ha kommit ett avgörande mål.

Huuhkajat, den finska hejarklacken skötte sig bra.

Utmärkt utsikt från D-läktaren.

Sparv spelade stabilt. Här tackar han fansen efter matchen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar