onsdag 1 oktober 2014

Styrka och hälsa

Oktober är en månad då många finska fotbollsspelare ökar sin styrketräning. Det sker eftersom fotbollssäsongen i Finland pågår i stort sett från maj till oktober för de som inte spelar på elitnivå. Egentligen borde spelare åtminstone upprätthålla sin muskelkondition under hela året. Det kan räcka med ett pass i veckan för att upprätthålla muskelkonditionen om man inte är på elitnivå. Vill man öka sin styrka borde 2-3 pass i veckan räcka bra.

1paolo2 på instagram

Då man tränar styrka skall man tänka på att det tar mellan 24 och 48 timmar för muskler att växa. Om man aldrig vilar hinner inte musklerna växa. Det som sker i kroppen är att muskelvävnaden bryts ner och sedan växer det upp ny muskelvävnad som är större än den var från början. Muskelvävnad är kroppsvävnad som består av muskelceller.

Styrka och hälsa som tema

Här på Fotbollsfabriken skall det komma uppdateringar om styrka och hälsa speciellt nu i oktober. Det kommer att dyka upp bilder och videor från gym och träningsplatser där det tränas fysik. De som vill bli motiverade att träna kan börja följa 1paolo2 på instagram. Varje morgon då man vaknar kan man se en uppdatering från då Paolo Roberto har tränat och han skriver även några sporrande meningar. En av Paolos tankar är att det löns mer att träna 15 minuter styrka per dag i hårt tempo än att besöka gymmet en enda dag per vecka. Han är väldigt upptagen men tar oftast en morgonlänk och utför åtminstone ett 15 minuters träningspass med egen kropp senare på dagen.

Över 600 muskler

Eftersom vi har cirka 600 muskler i kroppen kan det vara bra att träna så många av dem som möjligt samtidigt istället för att bara göra en liten rörelse i gången då vi tränar. Det är tankar som både Paolo Roberto och jag är inne på. Råstyrka fås förstås genom träning med vikter, men hur många av oss behöver en ordentlig råstyrka i vardagen egentligen? Knappast många. Följ uppdateringarna på denna sida dagligen. Sidan länkas inte alltid men det kan ändå dyka upp tidsinställda inlägg eller något som sker precis i skrivande stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar