onsdag 5 november 2014

Arsenal tappade 3-0 ledning

"It was clearly offside" sade Wenger om Anderlechts reduceringsmål till 3-1. Visst var det offside fast det inte var mycket och där fick Anderlecht lite tändvätska i jakten på en poäng med 20 minuter kvar. Monreal var sedan bakom ryggen på en spelare i straffområdet då det kommer en genomskärare i luften. Om Monreal har sådan kontakt med spelaren att han har orsak att falla är nästan omöjligt att säga från de repriser jag har sett på footytube. Samtidigt ser man inget som klart säger att spelaren faller av någon annan orsak än att bollen var för lång och att Szczesny tog den utan problem. Det som kunde påverka domaren om han är tveksam gällande kontakten är att det inte blev någon målchans då passningen var alltför dålig. Enda chansen att få något ur situationen är genom att falla. Så ett offsidemål och en ytterst tveksam straff tog upp Anderlecht till 3-2. Strax innan tilläggstiden skulle börja gör Anderlecht 3-3 med en riktigt snygg nick från ett svårt läge.

Här skjuts 2-0 in. Sanchez stod även för glidtacklingen som blev assist till tredje målet.

Matchen hade börjat bra för Arsenal som körde på med full gas och satte Anderlechts försvar på prov gång på gång. Welbeck fälldes i straffområdet och Arteta sköt in 1-0. Sanchez sköt en frispark i muren och returen slog han in lågt vid första stolpen på helvolley. Tredje målet löpte Oxlade-Chamberlain in på vänsterkanten, många väntade kanske att han skulle passa men han gick hela vägen och satte enkelt in 3-0. Den mannen borde använda sin snabbhet oftare. Sett till två möten mot Anderlecht är fyra poäng bra för Arsenal som var nära att få noll poäng på bortaplan. Gruppen är så gott som avgjord och Dortmund som vann 4-1 över Galatasaray igår ser ut att bli gruppsegrare före Arsenal.

Liverpool förlorade med uddamålet

Med Balotelli och Gerrard på bänken kämpade Liverpool på bra mot Real Madrid. Det hindrade inte hemmalagets Benzema från att löpa ifrån backarna på ett inspel från kanten och göra 1-0. Efter det hade Real Madrid många fina chanser. Et ribbskott från några meters avstånd, Bale på väg igenom som fälls vid straffområdslinjen och flera skottlägen i straffområdet som blockerades. Liverpool höll bollen emellanåt och skapade någon farlighet. Rättvist med tre poäng åt Real Madrid men Liverpool visade nu att de kämpar och kan spela bättre än de har gjort i Premier League.

Balotelli och Gerrard var bänkade från start. De lär starta mot Chelsea på lördag.

Malmö föll hemma

Atletico Madrid vann 2-0 borta över Malmö. Koke gjorde mål efter en halvtimme. Garcia satte 2-0 i 79:nde minuten. Markus Rosenberg sköt sin egen frisparksretur i stolpen men närmare än så kom inte Malmö denna gång. Det såg ut att vara en fantastisk stämning på stadion i Malmö. Juventus slog Olympiakos med 3-2 hemma trots att Olympiakos hade svängt 1-0 till 1-2. Juventus kostade på sig en straffmiss i slutminuterna också. Gruppen kan sluta lite hur som helst ännu men Malmö är klart sist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar