tisdag 25 november 2014

Gruppvinnarna Bayern München förlorade till slut

Innan matchen på Etihad Stadium började ikväll.
Innan matchen började i Manchester ikväll fick jag denna bild från en plats som kostade 40 pund. Lite avundsjuk är jag allt på att mina vänner kan spendera en tisdagskväll för 40 pund på en sådan här toppmatch.

Man City började helt bra och spelade sig ur Bayerns hårda press flera gånger om. Agüero tog sig igenom och fälldes till straff. På straffsparken gjorde han 1-0 själv och Benatia blev dessutom utvisad. Alonso och Lewandowski vände matchen till 1-2 innan halvtid. Målen gjorde på frispark lågt runt muren och med en nick som tog både i huvudet och axeln. Agüero fick en överraskande boll i en lucka och löpte över 40 meter innan han kvitterade till 2-2 i 85:te minuten. Neuer var nära att rädda precis som vid straffen men centimetrarna var åter igen på Agüeros sida. Samme argentinare gjorde sedan 3-2 på tilläggstid efter ett hemskt misstag av Boateng som skänkte bort bollen. Fri med Neuer satt bollen säkert i högra hörnet.

Vinstmålet betydde att City som skulle ha varit sist i gruppen kommer att ta andra platsen Bayern och de själva klarar lika  i sina matcher. CSKA och Roma vill såklart vinna så det blir en intressant omgång i denna häftiga grupp. Bayern har 13 poäng och de övriga lagen har 5 poäng.

Ajax och Apoel totalsist i sin grupp

PSG och Barcelona som redan var klara för slutspel vann sina matcher. I nästa omgång avgörs vem som blir gruppvinnare. PSG är en poäng före Barcelona just nu. Det står 13-12 i tabelltoppen. Ajax har 3 poäng och Apoel har 2 poäng.

Chelsea och Sporting ser ut att gå vidare från sin grupp. Schalke krossades på hemmaplan med 5-0 då Chelsea var på besök idag. Schalke ligger 2 poäng efer Maribor så allt kan hända än förstås.

Porto har vunnit grupp H före Shaktar som också är klara för slutspel. Athletic Bilbao och Borisov räckte inte till denna gång. 

Finska tv-kanalerna visar inte Arsenal-Dortmund

Imorgon spelas intressanta matcher. I Finland kan man se Malmö-Juventus och Leverkusen-Monaco på teve. Lite överraskande visas inte Arsenal-Dortmund då.

Arsenal har missat att anmäla Giroud till de två kommande Champions League matcherna eftersom han var skadad. Dessutom är Walcott och Szczesny inte i spelskick. Wilshere och Özil spelare inte heller så det saknas en del kvalité som vanligt och backlinjen skrämmer inte många. Elvan blir antagligen Martinez, Chambers-Mertesacker-Monreal-Gibbs, Arteta, Cazorla-OxladeChamberlain-Ramsey-Sanchez-Welbeck. Hur den matchen går kan man spekulera en hel del i. Arsenal måste få bollen i nätet och det är lättare sagt än gjort med de spelare man har på plan just nu. Giroud skulle verkligen behövas som det såg ut med målskyttet i helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar