söndag 14 december 2014

Lucka 14

I lucka 14 hittar vi finlandssvensken Jan "Westis" Westermark från Vasa. Westis var under sina bästa år ytterback och steg ofta högt på sin kant speciellt då VPS vann division 1. Förutom att han var passningsskicklig och lugn var han alltså väldigt offensiv också. Kul att se honom spela ytterback på den tiden och det är väldigt sällan man ser en så framfusig offensiv ytterback någonstans i Finland nuförtiden. Imponerande! Lägre ner ser ni en kort intervju, en tanke med spelarna i dessa luckor är att de skall få säga något. Media pratar och bevakar de lägre divisionerna alltför lite och Westis var med och coachade FC Kiisto upp till division 2 den här säsongen!

Westis har spelat i många olika lag och även med VPS i ligan.

Vad tyckte du om årets division 3?

Div.3 säsongen 2014 var som helhet jämn. Vi (Kiisto) hade flera spelare borta i början av säsongen och då tappade vi onödigt många poäng. Sundom och Korsholm spelade bra och lyckades hänga med i toppstriden i princip hela säsongen. I slutet av säsongen fick vi tillgång till alla våra spelare och då avgjorde vi serien. Dåligt var att Karhu drog sig ur serien, vilket bidrog till att matcherna blev färre. Norrvallas svaga tabellplacering var för mig en stor överraskning.

Hur kändes det att vinna serien och få en plats i div.2?

För Kiistos tränarteam var avancemang det enda godkända resultatet i år. Jag var nöjd med resultatet men inte helt med vårt eget spel.

Hur skall du fira jul?

Julen firar vi alltid med familjen hemma i Vasa men också hos fruns föräldrar i Replot. Hoppas man hinner se på lite boxingday fotboll i år...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar