måndag 15 december 2014

Lucka 15

I lucka 15 finns Ivan Metanov! 

Ivan har spelat närmare 10 säsonger i FC Korsholm i div.2 och div.3. Han har varit med om mycket inom seniorfotboll sedan han blev 18 år. Han har även hunnit provspela i sitt ursprungliga hemland Bulgarien. I somras spelare han med FC Korsholm och gjorde 10 mål på cirka elva matcher. Han lider av knäproblem och spelandet har lidit i år. Det intressanta är ändå effektiviteten framför mål. Som tränare funderar man ofta på hur man skall få anfallare att bli bättre på att göra mål. Ivan är en av de spelare som man kan kalla för renodlad målskytt, det bara finns där inom honom och han är iskall i avsluten. Sedan hjälper det förstås att ha bra sparkteknik både på låga och höga bollar. Ivan är en god vän som kan bli mycket arg även på sina vänner då det går dåligt inom fotbollen, det blir så då man har stort hjärta för sporten.

Ivan till höger och Rumen Bosilkov till vänster,


Vad tycker du om årets division 3?

Jag trodde att något lag skulle vara överlägset och vinna serien klart och tydligt. Men det var ganska jämnt i toppen ända in i slutet. Med tanke på FC Korsholms spelarmaterial gjorde laget en bra säsong. Sundom IF hade jag förväntat mig mer av. Jag trodde att Kiisto skulle ro iväg med seriesegern snabbare än de gjorde.

Vad är skillnaden mellan div.2 och div.3?

Det finns mer tid i tvåan som sätts på träningar och allt kring fotbollen. Störst skillnad mellan divisioner i landet är mellan trean och tvåan. Spelare är i bättre fysiskt skick i div.2 än i div.3 och de är överlag skickligare också.

Hurudan är fotbollen i Bulgarien?

Det är mer tekniskt och du har mer tid eftersom lagen normalt inte pressar som galningar. Man kan kanske jämföra det lite grann med italiensk fotboll.

Hurudan känsla får du i kroppen då du får en målchans?

Då jag var yngre var jag mer stressad. Nu är jag bara avslappnad och sätter bollen i mål.

Hur ska du fira jul?

På sydligare breddgrader med familjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar