torsdag 8 januari 2015

Hur spelar en defensiv mittfältare?


Här en video om Coquelins insats mot Hull.

Hur skall en defensiv mittfältare spela? Ganska bra videoklipp av den orutinerade spelaren Francis Coquelin här ovan. Den 23-årige spelaren ingår i Frankrikes ungdomslandslag men har haft svårt att få speltid i Arsenal. Vissa av situationerna kunde ge varningar och i värsta fall skulle han ha fått mer än ett gult kort i den där matchen. Men frånsett det gör han väldigt mycket rätt och spelar enkelt. Hull är inget bra motstånd och Coquelins framtid i Arsenal är ganska osäker med tanke på den hårda konkurrensen. Skall bli intressant att se hur de kommande åren går för Coquelin även om han kanske inte blir en stor stjärna i Premier League. Flamini är också en defensiv mittfältare i Arsenal och Arteta används ibland i den rollen fast han kanske inte riktigt är "gjord" för den.

De flesta lag i Europa spelar med uppställningen "2-1" (uppställning 4-2-3-1) om man ser på det centrala mittfältet då de använder tre spelare där. Arsenal har i år använt sig av "1-2" (uppställning 4-1-2-3) på mittfältet istället med vissa undantag och detaljer. Skall man spela så behöver man nog egentligen en Patrick Vieira typ eller någon annan som är väldigt bra att leda laget och grovjobbar med stenhård fysik. Många lag struntar i att ha en speciell spelare som skall försvara, bryta och spela enkelt. Lagen vill helt enkelt ha 11 spelare som är bra på allt och som kan fixa fram målchanser och göra mål. Att ha en bra defensiv mittfältare är ofta guld värt och kan den spelaren bryta och sedan spela vidare enkelt så får de övriga sköta finesserna. Ett fåtal spelare kan vara både defensiv mittfältare och även bjuda på massor av finesser, kanske är Yaya Toure en sådan spelare om det behövs. Han är en av de mest värdefulla spelarna som finns.

Podolski utlånad till Inter Milan

Podolski hamnade till Inter på lån. Han är bra på att skjuta och han har gjort mycket bra i Arsenal även om han har floppat en del också, speciellt mot bra lag. Mot sämre lag har han gjort många mål, i Champions League gjorde han en riktigt bra match men nu är han alltså på lån i Inter. Bilden här under visar att han har gjort många mål på två år, men den berättar förstås inte mot vem och hur han har spelat mot topplag.

Statistik säger inte allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar