fredag 23 januari 2015

Januarimatcher och avstånd mellan lagdelar

Januari är till för de första träningsmatcherna. Tränarna gillar sällan matcherna men de är bra då de ger 90min fotboll åt spelarna. Förutom för dålig ordning i försvarsspelet är de avgörande passningarna oftast slagna med fel kraft. Detta har jag märkt både då jag spelat själv och då jag coachat match den här veckan. Avstånd mellan lagdelar vill man oftast ha 10-15 meter ifrån varandra (beroende på situation förstås). Senast i andra halvlek brukar januarimatcher medföra vissa problem med detta.

Här ser vi över 20m mellan mittfält och backlinje då röda försvarar.
Längst till vänster i bild finns även en lagdel.

Här ser vi över 20m mellan alla lagdelar. Försvar-mittfält-anfall.
Vad ska man säga? Man kan se igenom vissa situationer och diskutera dem men de flesta problem i januari beror oftast på att det är januari. Man skall inte överanalysera allt. Då kan jag ännu fråga mig själv om det är därför jag just har gjort en analys i över två timmar utgående från matchvideon :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar