onsdag 18 februari 2015

"Final" ikväll i Korsholms rinkbandy

I Korsholm finns 24 aktiva rinkbandylag som spelar i en serie som ordnas av Korsholms Skiljedomarklubb. Serien pågår normalt från början av januari till slutet av februari. Många av lagen tränar  från september till mars i ishallen en timme i veckan per lag. De som får delta i serien är i stort sett de som har gått grundskola i Korsholm eller bor i Korsholms kommun. Sedan finns det också vissa undantagsregler som tillåter fler spelare som inte har anknytning till Korsholm.
 Korsholms rinkbandyserie spelas i tre olika divisioner. Temperaturen utomhus har varit dålig de senaste åren för isarna och därför har serierna som tidigare spelades med dubbla möten nu börjat fungera på ett annat sätt. Efter att alla lag har mötts en gång spelar de fyra bästa lagen mot varandra en gång till I en övre slutserie. De fyra sista lagen gör likadant. I division 1 är det I år Allians, MH Works, Forward och Kvarken som har gått till övre slutspel. Solf, Smilf, Metallurg och Petsmo finns i nedre slutspelet. I övre slutserien spelades två matcher i måndags och båda slutade lika. Kvarken-Allians blev 4-4 och MH Works-Forward blev 3-3.

Ikväll avgörs en hel del i "finalen"

Ikväll spelas det en sorts final i Smedsby klockan 19.00. Allians möter MH Works och det lag som vinner lär högst antagligen vinna serien också. 
Inför andra omgången i slutspelet och den så kallade "finalmatchen" har Allians 13p, MH Works 13p, Forward 12p och IF Kvarken 9p. Allians har en så bra målskillnad (14 mål till godo) att de vinner serien om de slutar på samma poäng som ett annat lag. Vid seger i "finalmatchen" har Allians "nästan" säkrat seriesegern, men Forward kan stjäla första platsen i sista matchen förutsatt att de slår Kvarken. Allt är alltså vara ganska öppet in i det sista. Om MH Works vinner så behöver man även slå Kvarken i sista omgången för att vinna serien med säkerhet. Om matchen slutar lika ikväll så avgörs allt i sista omgången där Allians möter Forward och MH Works möter Kvarken.
Inför den så kallade finalmatchen:
 
Det som talar för Allians: De har inte förlorat en enda match i år och slog MH Works med 7-3 i årets första seriematch. De har lite mindre press på sig tack vare bra målskillnad. De har hemmaplan i Smedsby.
Det som talar mot Allians: De har kryssat tre matcher och varit ytterst nära förluster mot Kvarken två gånger. I måndags låg de under med 4-1 då fem minuter återstod.
Det som talar för MH Works: De har vunnit sju av de nio senaste matcherna och sett starka ut med bästa laget på isen.
Det som talar mot MH Works: Förlust mot Allians i seriens första match och en svagare insats än vanligt i måndags. Har de kunnat smälta att Forwards 3-3 mål i måndags kom i form av ett självmål med en sekund kvar av matchen?

Bild från hankmo.net

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar