onsdag 22 april 2015

Inför österbottniska division 3

Vi skall ta en snabb titt på division tre som startar idag. Detta gäller alltså lagen från Österbotten och Pese har i samråd med Magnus Erikson tippat sluttabellen här under. Magnus gav sina tips för tabellen här under och Pese satte de slutgiltiga platserna. Båda har spelat i serien många år och har sett lagen spela. Pese spelar i år med FC Korsholm och Magnus ser ut att spela med Kungliga Wasa i division fyra. Analysen av lagen här senare är gjord av enbart Pese.

Tippning av sluttabell:

SIF
Sporting
FC Korsholm
Norrvalla FF
Esse IK
Kraft 2
HBK
KPV akademi
VPS-j
Virkiä
FC Kiisto A-team
Sisu-Pallo

Närkamper är en stor del av division 3. Spelet är inte alltför
snabbt, därför blir det många närkamper. Nummer 2 på

bilden är Magnus Erikson, en av många spelare som NFF
har blivit av med.


Sundom IF går in i serien som favorit. Detta eftersom spelarmaterialet är väldigt rutinerat och innehåller mest skicklighet av alla lag. Hemmaplanen är ojämn och om de tekniska spelarna kan spela sitt spel där är frågan. En annan fråga är om laget är tillräckligt löpstarkt och jobbar så mycket som det krävs för att vinna en serie? Är fotbollen viktigare än andra hobbyn? En av SIF:S träningsmatcher ställdes in på grund av ett studentrelaterat evenemang för en tid sedan. Inget fel med evenemang men lag som vill vinna serier borde spela sina inbokade träningsmatcher utan att fundera på annat.

Sporting Kristina har inte gjort bra träningsmatcher alls i år. De utländska spelarna har inte bidragit till någon bra stämning och frågan är om den portugisiske tränaren vet vad han håller på med. I vissa matcher har de spelat med nästan 100% man mot man markering vilket är väldigt ovanligt. Det som ändå talar för Sporting är att de kom från division två och att de knappast har haft bästa laget på benen under försäsongen.

FC Korsholm har haft hård fart på benen under försäsongen. Laget är till stor del nytt men ändå har resultaten i träningsmatcherna kanske varit bäst av alla lag i serien. Men seriespel är annat än försäsong och nu är det upp till bevis för spelarna. med högt tempo kan laget utmana alla.

Norrvalla FF har genomgått många förändringar. Nya spelare har tagits in, lagbygget och säsongen är ett projekt som inte har liknat något annat i division tre på länge. Laget vill upp till division två men det man måste komma ihåg är att då rutinerade spelare lämnar laget och nya skickliga spelare kommer in så är de inte vana med serien och förhållandena. NFF kan ta sig högre i tabellen än plats fyra men antagligen hamnar de på plats fyra eller lägre.

Esse IK är ett lag med bra fysik som aldrig tröttnar. Hemmamatcher på söndagar och konstiga domslut på hemmaplan brukar höra till vardagen i Esse. Det man inte har teknikmässigt tar man igen med tacklingar och löpningar. Plockar tillräckligt med poäng på hemmaplan för att komma femte eller möjligen en aning sämre.

Kraft 2 är ett lag som är svårt att veta hur de spelar. Hjälpen från första laget kan få dem att vinna vilken match som helst. Annars är det bra fysik blandat med helt okej teknik och bra idéer som gäller. Brist på rutin och stor rotation i laget placerar laget på en sjätte plats.

HBK höll sig högt i tabellen ifjol under våromgången. Ett helt spelskickligt lag med bra tempo som saknar bredd i truppen är en kort beskrivning av laget. De får det svårare i år när de övriga lagen vet mer om hur de spelar.

KPV akademilaget vet vi inte särdeles mycket om men de kan tänkas vara ett mittenlag med unga spelare.

VPS-j gick det inget vidare för ifjol och inget tyder på att det skulle gå bättre i år. Föreningens första lag och A-juniorer har bra fart på men detta lag är av en lägre kaliber.

Virkiä är ett fysiskt lag som kan kriga till sig många poäng. I förhållande till de andra lagen i tabellen kan de ändå få det väldigt hårt. De saknar bredd i truppen.

Kiisto A-team är ett lag som har varit på gränsen att sjunka fler gånger. I år har de sitt första lag i division två och endast med hjälp av dem kan det bli en högre placering. Laget saknar vilja, disciplin och fysik.

Sisu-Pallo kom upp från division fyra och där har de varit ett fysiskt lag som kanske påminner om Virkiä. Om de har fått bra spelare som inte hör till SJK eller Kerho så kan de göra en bra säsong i div.3 men annars sjunker de nog tillbaka till fyran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar