söndag 6 september 2015

EM-kvalet fortsätter

Finland spelade i fredags ungefär så som jag har funderat här på sidan att de borde göra. Framåt fanns det inte mycket och publiken fick inte mycket valuta för pengarna om man ser på vad Finland skapade offensivt. Däremot försvarade man tätt tillsammans och klarade av att hålla nollan. Försvarsspelet var inte på Islands nivå men man höll ju nollan. Det offensiva blir bättre med bättre spelare på plan. Teemu Pukki har egentligen aldrig passat in i Finlands landslag om man tänker efter. Få se vad Backe gör med honom. Roman Eremenko och Moisander saknades och båda är duktiga spelare som kan hålla boll. Sadik som skadades samt Pohjanpalo som avgjorde matchen är två offensiva spelare som kan användas då man skall lyckas göra saker offensivt. Båda var inblandade i målet. Målet kom på så vis att Kasper Hämäläinen dribblade bort en spelare centralt och spelade bollen mot Sadik som inte fick tag i den för en back glidtacklade undan den åt Pohjanpalo som fixade tre poäng! Markku Kanerva fick Finland att spela effektivt utan sina två största stjärnor. På måndag väntar Färöarna och då saknas Sadik. Finlands dröm om EM lever även om chansen är väldigt liten.

Sverige fick pusta ut flera gånger mot Ryssland i första halvlek då det var nära gång på gång. Ett offsidemål som Ryssland gjorde var kanske felaktigt bortdömt och Sverige var sämre. Zlatan skadade sig och Ryssland vann med 1-0 efter en del tumult i straffområdet. Sverige har trots det stor sannolikhet att gå vidare till EM.

Robin van Persie spelar från start ikväll.

Idag spelar Holland bortamatch mot Turkiet. Robin van Persie är i öppningselvan och måste leverera i denna stora match. Hollands form är inte helt bra och Robben är skadad, vid förlust kopplar Turkiet greppet om tredjeplatsen och allt kan ske i de sista omgångarna då Island och Tjeckien börjar vara helt klara för EM. Enligt mig har Holland allt att förlora idag och nu är det upp till bevis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar