måndag 7 september 2015

Island klart för EM

Efter en rätt tråkig match och speciellt slö andra halvlek slutade Island-Kazakhstan 0-0. Det betyder att Island och Tjeckien som slog Lettland nu är klara för EM. Båda lagen har 19 poäng och Turkiet kan högst få 18 poäng. Turkiet slog Holland med 3-0 ikväll. Vad allt som har gått fel i Holland kan man spekulera om. Jag har mina tankar kring det och andra har sina tankar. Holland har i teorin en hyfsad chans att bli trea men Turkiet är hårt på gång och formen är viktig då två matcher återstår av kvalet.

I grupp h kommer ett lag ur trion Italien, Norge och Kroatien att kvala medan två lag går vidare direkt. Bulgarien föll mot Italien efter ett tidigt straffmål och kan nu inte nå EM. Wales och Belgien har det bra ställt i grupp b där Israel eller Bosnien-Herzegovina lär bli trea. Allt öppet rent matematikst i den gurppen ännu. England har vunnit samtliga sju matcher och 6-0 mot San Marino igår gjorde dem ännu mer klara för EM.

Imorgon är det dags för Finlands grupp f att spela igen. Om Nordirland slår Ungern samtidigt som Finland slår Färöarna så skiljer det endast två poäng mellan Finland och Ungern inför de två sista omgångarna! Eftersom Ungern har bortamatch och Finland hemmamatch imorgon så är oddsen för det här scenariot helt hyfsade. Allt kan hända i fotboll men går Finland till EM så lovar jag att åka dit och följa varenda match de spelar där! Vill man se på nordiska lag så är inget lag utslaget än och alla förutom Finland har stora chanser att gå till EM, de lär gå till EM kan man säga. Danmark krigar med Portugal och Albanien om de två första platserna och det skiljer bara en poäng upp till Portugal där från de två andra lagen. Kvalet är riktigt intressant just nu.

Grattis Island och Lagerbäck! (bild lånad av SVT)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar