torsdag 9 mars 2017

Barcelona fuskade sig vidare

Höjdpunkter från Barceona-PSG kan man se här:

http://www.footytube.com/video/barcelona-psg-mar08-480877

Jag höll på PSG från början av matchen trots att jag missade första halvlek. Då jag kom hem från en sen träning är det 3-0 åt Barca och allmänt spännande eftersom PSG hade 4-0 med sig från senaste mötet. Nästan så att jag började hålla på Barca för spänningens skull. Cavani gjorde mål och det stod mittiallt 3-1. PSG jublade som om de vunnit Champions League! Nu hade PSG råd att släppa in två mål eftersom mål på bortaplan avgör. Jag ogillar den regeln skarpt och när det kom 4-1 var det lite roligt och då höll jag på Barca bara för att det skulle vara sensation om de gick och vände på detta och dessutom skulle en 5-1 seger vara otroligt störande för att målet på bortaplan skulle avgöra. Suarez fixade fram en straff till just 5-1! Nå, att det skulle bli 6-1 var väl extremt osannolikt men visst, till slut kom en känslig passning över backlinjen och vi fick se ett avslut i mål!!! Jag skrev på twitter att "hoppas det där inte var offside" för då skulle det verkligen ha känts synd och hemskt efter matchen. Barca vann och firade som om de vunnit CL tio år i rad! PSG var förkrossade. Några kompisar jag chattade med klagade om domslut och annat samt berättade vad Viasats experter sagt. Jag svarade att jag missat mer än halva matchen och skall kolla mer på det imorgon.

Var det rolig match? JO! Riktigt underhållande! Var det rätt att Barcelona gick vidare? Efter att ha sett situationer i matchen efteråt är svaret ett klart NEJ!

1. Första straffen är oförståelig, Neymar söker den till 100% och det fanns inget från motståndarens sida som gjordes fel. 2. PSG borde eller kunde ha en straff då en Barcaspelare glider och har ut armen som stopapr det låga inlägget. 3. Suarez gör vad som helst då adrenalinet är högt och nu filmar han till sig en andra straff som aldrig borde ha blivit straff. Det fanns fler situationer till Barcas fördel i matchen. Men bara med dessa straffsituationer var segern totalt oförtjänt och jag fattar inte vad domarna höll på med. Det hela var en skandal och Barcas fans borde sluta fira omedelbart och känna lite skam och ånger istället.

Slutligen kan jag ändå konstatera att 3/4 lag som vunnit sin första match låg under i den andra matchen. Att ha en ledning gör ofta ett lag passivt och försvarande. Att bli så rädda för att förlora så att man inte vågar vinna är något som stämde in perfekt på PSG ändå. Istället för att backa hem kunde man ha spelat lika bra i den första matchen. Okej, det var ett utvilat Barca som var taggat till tusen denna gång, men PSG har ett grymt bra lag också. Istället för att backa hem hade nog anfall varit bästa försvar. På så vis var PSG klena, men ändå var det domarna som skickade Barca vidare! Domarna och endast domarna. Suarez och Neymar lurade till sig straffar men det är en del av spelet och det är domarnas ansvar att sköta reglerna. Domarna i England har varit väldigt dåliga hela våromgången men det vi såg igår var mycket värre!

Då man ser en situation på teve en gång är man sällan säker på vad som skedde.
Huvuddomaren igår hade hjälp av en domare bakom målet förutom att han
själv var nära händelserna. Minst två eller tre avgörande domslut mot PSG
sänkte dem. Nu kom inte PSG längre än Arsenal som vann deras grupp. Detta
trots PSG:s 4-0 seger hemma mot Barca. Då var Barcaspelarna inte utvilade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar