onsdag 8 mars 2017

Bayerns kross

Bayern krossade Arsenal med totalt 10-2 på två matcher. I första matchen spelade Bayern fantastiskt. I den andra matchen var Arsenal bra på gång i första halvlek med massor av anfall och ett mål av Walcott. Walcott hade också ett läge där domarna absolut kunde ha gett en straff. Hade det varit 2-0 i halvtid skulle Bayern ha haft ännu mer press på sig och kanske inte hittat något spel alls. Lewandowski var inte ofarlig utan fick ett par halvchanser redan i första halvlek. Ospina verkade vara med på noterna ändå.

I andra halvlek fick Koscielny utvisning och straff emot sig i en och samma situation. Med 1-1 som innebar totalt 6-1 med en man mindre på plan var allt över för Arsenal. Det är ingen skillnad egentligen om matchen slutar 1-1 eller något annat men nu blev det hemska siffror eftersom Bayern mittiallt spelade bättre och Arsenal gav upp och assisterade till två mål mer eller mindre åt Bayern. Slutsiffrorna blev 5-1 igen. Ridån gick ner där i första slutspelsomgången som vanligt för Arsenal.

Som jag såg straffsituationen för Lewandowski så är kontakten från Koscielny enbart vid övre kroppen. Efter att ha sett klippet 10ggr så finns det ingen kontakt med fötterna, armen och axeln trycker till Lewandowski som själv försöker trycka undan med höger armen och just då faller han. Koscielny dök upp på "fel" sida så att säga om man tänker på att han är försvarare, men kontakten kan ju omöjligt räcka till för en straff tycker jag. Domaren gav först gult kort men ändrade till rött kort efter en stund också. Den spänning som fanns dödades av domaren i denna match! Utan domarens avgörande skulle Arsenal kanske ha vunnit med 2-0 eller något dylikt och inte gått vidare, men åtminstone hade man haft en bra genomförd match bakom sig med tillräckligt med skapade chanser för att komma till förlängning. I och med att Ospina var bra så här långt hade Bayern sitt självförtroende på en lägre nivå än normalt. Hoppas inga fler domare går in och avgör matcher utan att veta säkert nu under slutspelet av Champions League.