torsdag 13 juli 2017

Du äter mer än du springer

Uttrycket i rubriken brukar ståuppkomikern Magnus Betnér säga ibland. Visst stämmer det alltför bra. Det man förbrukar är en viss mängd och det man äter samt dricker är en viss mängd. Bara att ta plus och minus så ser man var man hamnar. I juli är det lätt att gå upp i vikt. Nypotatis, grillat kött, grillad majs och grillat allting är gott! Många äter onödigt mycket. Dricker onödigt mycket gör många också. Personligen har jag slarvat mycket med balansen. Mycket datajobb, mycket energiintag och inte så hemskt mycket motion trots allt har det blivit på senare veckor.

Det slog mig idag, jag har aldrig sprungit längre än cirka 7-8km på egen hand då jag länkar. Varför skulle jag då inte kunna testa 10km och småningom 12km? Det är ju bara att sakta ner farten de första gångerna man löper längre så orkar man säkert. Det tar mer tid men tid måste man ju sätta på fettförbränning ibland. Idag skall jag jogga minst 8km är mitt mål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar