onsdag 17 september 2014

Hemmalagens kväll igår och idag vinner Bayern

Gårdagens matcher i Champions League blev hemmalagens kväll. Endast Zenit bortaslog Benfca med 0-2 och Anderlecht stal en poäng av Galatasaray borta i Turkiet. Malmö FF kämpade på bra och spelade hårt. Carlos Tevez blev matchvinnare med två mål. I 59:nde minuten ville han spela vägg och fick en fin klackspark tillbaka och placerade in 1-0 med högerfoten i vänstra hörnet. I 90:nde minuten spädde han på till 2-0 och Malmös fans fick inget att fira denna gång men laget behöll sin ära och visade att de förtjänar att vara med i Champions League. Balotelli gjorde äntligen mål för Liverpool, det såg ut att gå på tok då det kom en sen kvittering på tilläggstid men Gerrard hann avgöra på straff. Liverpool vann alltså 2-1 över Ludogorets.

Dortmund tog ett steg mot gruppseger

På Dortmunds stora stadio spelade Arsenal till stor del utan självförtroende. Junioren Hector Bellerin fick chansen från start och Mikel Arteta var tillbaka i elvan. Hector gjorde väl inte bort sig men Arteta gjorde en dålig match. Ramsey har inte nått sin högsta nivå än i år och så var fallet även igår. Båda Dortmunds mål kom genom snabba löpningar. Det första målet kom då Immobile sprang löpte ända från 60 meter. Koscielny kom aldrig åt att bryta och låg för långt ifrån och trots att vinkeln blev lite dålig sköt Immobile in 1-0 i bortre hörnet i sista minuten av första halvlek.

Usel start på andra halvlek för Arsenal

Dortmund som var  lite piggare i den här matchen gjorde även mål redan tre minuter in i andra halvlek då Aubamey gjorde en fin löpning och fick en exakt boll. Han rundade Szscesny och sköt in 2-0 förbi Koscielny som glidtacklade på mållinjen. Welbeck stack upp ett par gånger och hade chans att göra mål men lyckades inte den här gången heller. Arsenal behöver nog lite tid att spela ihop det nya laget trots 2-2 mot manchester City i helgen. Då Özil spelar på en kant försvinner han ibland helt ur matcherna och då borde han kanske inte spela alls. Både han och Ramsey blev utbytta igår.

Bayern Munchen favorit i kvällens toppmöte

Chelsea-Schalke och Ajax-PSG kan bli bra matcher ikväll. I hetaste matchen kan vi se ett Bayern Munchen vars öppningselva andas toppklass och ett Manchester City som inte imponerade alltför mycket mot Arsenal i helgen. Yaya Toure har inte kommit igång än och Aguero som blev målskytt i helgen är inte riktigt i toppform än. Backlinjen har inte imponerat alltför mycket heller. Men visst kan City skapa lägen och göra mål även ikväll. Det som talar för Bayern är ändå en målvakt som kanske är världens bästa, ett världsklasslag som är samspelt och en Lewandowski som kan göra mål. Möjliga öppningselvor: