måndag 15 september 2014

Stjärnornas krig i Premier LeagueHelgens Premier League bjöd inte på några stora skrällar. Liverpools förlust mot Aston Villa (1-0) var kanske lite överraskande men Balotelli har verkligen inte fyllt luckan efter Suarez. Manchester United växlade upp efter en trög start på ligan och slog QPR med 4-0. Siffrorna kunde ha blivit ännu större. Nyförvärvet Angel Di Maria gjorde ett mål och passade till ett. Falcao hade chans att göra mål men misslyckades. Chelsea lyckades göra fyra mål mot Swansea och vann 4-2. Ligans bästa anfallare Diego Costa gjorde hattrick. Han lyckas för det mesta befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle och han är en säker målskytt i straffområdet.


Manchester ledde, låg under, kom ikapp och var nära att vinna

I helgens toppmöte spelade Arsenal en teknisk, modig och anfallsinriktad fotboll. Motståndarna gjorde också en bra match. I första halvleken hade kanske Manchester City ett visst övertag, men från minut 45-75 var Arsenal bättre än på länge och hotade ständigt Hart och hans försvar. 

Aguero målskytt

Manchester City gick upp i en 1-0 ledning efter mål av Aguero. Arsenal hade mängder av försvarsspelare att använda på kontringen. Felbeslut nummer ett var att Koscielny inte gick ut och satte press på Navas, ett annan dålig grej i försvarsspelet var att två andra Arsenalspelare inte höll sig närmare Aguero som kom in i en liten lucka och gjorde mål. Intressant läge att kolla närmare på! Båda Arsenals mål startade på högerkanten av straffområdet. Ramsey släppte bollen åt Wilshere som spurtade ifrån allt som hette försvarsspelare och Hart gick ner ganska tidigt och fick se kvitteringsmålet chippas över honom. Ett snyggt mål av vänsterfotade Wilshere som nu använde högern. 

Engelske mittfältaren i huvudroll

Samme Wilshere slog en fin boll från högra delen av straffområdet åt Sanchez som slog in den mot krysset med bredsidan på helvolley. Ett drömmål av Alexis Sanchez. Han slet av sig skjortan och fick en varning för det. Wilshere vars kvalité har ifrågasatts var alltså inblandad i båda Arsenals mål. Manchester City kvitterade på hörna då Arsenals zonförsvar inte räckte till alls. Själv föredrar jag man mot man på hörnor. Arsenal har inte precis många huvudstarka spelare heller. Debuchy skadade sig en stund innan hörnan och kan bli borta en lång tid. Utan Debuchy rasade Arsenals försvarsspel ihop och Manchester City var nära att göra mål tre gånger. Två stolpträffar och en fin räddning av Szczesny räckte till en poäng denna gång.

Bra insats av Danny Welbeck

Welbeck gjorde en bra debut i Arsenal. Han löpte i alla riktningar och hjälpte laget. Dessutom fick han en het chans där han sköt i insidan av stolpen. Hans sätt att jobba hem visar att han hör till den kategorin av spelare som Sir Alex Ferguson har tränat.

Atletico överraskade i derbyt

Real Madrid hade med alla sina dyra stjärnor mot Atletico Madrid. De som såg matchen väntade säkert på att Real skulle avgöra men slutresultatet blev faktiskt 2-1 åt Atletico Madrid denna gång. Lite mer snabba anfall med kreativitet hade jag väntat mig speciellt från Real Madrid. Atletico slet hårt och spelade dessutom hårt, eller vad sägs om sju varningar? Enda målet Real fick gjordes på straff av Ronaldo som väntade ut målvakten. Barcelona vann 2-0 och det var skönt att Neymar gjorde två mål efter att ha blivit allvarligt skadad i VM.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar