söndag 19 oktober 2014

Manchester City krossade Tottenham till slut

Som väntat slog Manchester City Tottenham med stora siffror. Aguero var i huvudrollen med fyra mål gjorda och en straffmiss. Det fanns ett skede i matchen då Tottenham ändå hade kunnat kvittera i andra halvlek och möjligen ha tagit en poäng. Man City fick straff emot sig i minut 62 men Soldados taktik att vänta ut Hart var inte bra och Hart gick i rätt hörn och enhandsräddade. Det finns alltid en risk med att vänta ut målvakter och det är om målvakten väntar ut spelaren och kan hoppa ända till ett hörn i sista sekunden. Ungefär så var det med Harts straffräddning. Hart såg stabil ut igår. Aguero revs ner i straffområdet och satte sitt tredje mål i matchen. Fazio blev utvisad och Tottenham som hade haft chans till 2-2 sänktes alltså med 4-1 till slut. Två av Agueros mål gjordes på straff, Eriksen gjorde Tottenhams mål på straff så totalt blev det fyra straffar. Svårt att säga hur bra dessa lag spelar i nästa omgång och hurudan form de har nu, men Aguero lär få hård bevakning en tid framöver.

Hull stal en poäng på Emirates Stadium

Hur bra är Sanchez egentligen, undrar många.
Arsenal såg ut att få det lätt mot Hull. Alexis Sanchez gjorde 1-0 efter 13 minuter med en imponerande soloprestation. Han sprang långt, vred och vände lite innan han satte bollen i bortre hörnet lite oväntat. Diame kvitterade efter att han fick riva undan Flamini från bollen. Ett mycket märkligt mål där domaren tveklöst borde ha blåst frispark. En situation i helt egen klass som kan diskuteras många gånger, kan inte komma ihåg att jag har sett något liknande utan frispark på länge. Direkt andra halvleken startade fick Hernandez nicka in ett fint inlägg då Mertesacker inte kom sig upp i nickduell. Ovanligt att den resliga tysken inte kommer upp i nickduell ordentligt.

Hull som endast hade fyra skott totalt i denna match och 31% bollinnehav försvarade ivrigt och Arsenal hade problem att skapa chanser. Hörnorna blev 10-0 till Arsenal som kom ikapp till slut när Sanchez passade till Welbeck som satte bollen i ena hörnet. De sista minutrarna var Arsenal nära att få in ett avgörande mål men närmare än att en back rensade på mållinjen kom man inte. Wilshere utgick med skada men hade redan ett gult kort och kanske var det bara en försiktighetsåtgärd eftersom han har spelat två landskamper senaste veckan. Arsenals skadeproblem som det har skrivits mycket om här på sidan verkar fortsätta. Ramsey hoppade åtminstone in i slutet och kanske kommer i form nu igen.

Crystal Palace ville inte vinna

Chelsea fick enkla poäng mot Crystal Palace trots att de bara vann med 2-1 på bortaplan. Oscar skruvade in en fin frispark efter sex minuter. Chelsea fick hålla boll och det ser man även på 71% bollinnehav. Crystal Palace backade hem under halva plan i stort sett hela matchen oberoende av vad det var för ställning. Azpilicueta blev utvisad i minut 40 då han kom med dobbarna i foten framifrån på en motståndare. Crystal Palace hade nu sin chans att ta sig in i matchen men bara tre minuter senare tog Delaney sitt andra gula kort och förstörde övertaget med sin utvisning. Fabregas som verkar trivas i Premier League gjorde 2-0 i 51:a minuten och ett tröstmål på tilläggstid putsade till siffrorna lite men Chelsea fick tre poäng än en gång.

Sunderland och QPR urusla

Southampton vann 8-0 över Sunderland och vad som riktigt skedde i den matchen kan man fråga sig. Bollinnehavet var endast 51-49 åt Southampton och skotten på mål var 9-1. Hörnorna vann Sunderland med 5-6. Sett till statistiken kunde man tro att Southampton hade vunnit med något mål men kanske inte 8-0. För övrigt kan det nämnas att Liverpool vann 3-2 borta mot QPR i en match där QPR gjorde två självmål. Det andra självmålet gjordes på tilläggstid fast QPR hade kvitterat två gånger inom loppet av fem minuter innan det. Stor dramatik alltså.